HELPPOA, HYVÄÄ JA MELKEIN OIKEETA ITALIALAISTA

mä ajattelin jakaa teille näin vähän jälkikäteen meidän äitienpäivämenun! mä tunnetusti rakastan
kaiken tällaisen suunnittelemista ja järjestämistä. idea italialaisesta keittiöstä lähti yksinkertaisesti
äidin rakkaudesta italiaan. ja kyllä noi italialaiset ruuat on aina olleet muunkin perheen suosiossa.
aamupalaksi tein superhelppoja bruschettoja ja muita tapastyylisiä leipiä. pestolla, kirsikkatomaateilla
ja basilikanlehdillä sai helposti tosi hyviä pikkuisia leipiä. mun kestosuosikki on kuitenkin tomaatti-
sipuli-oliiviöljy-mustapippuri-täyte eli juuri se alkuperäinen brushetta. italianlomilta tuttuja suklaa-
täytteisiä croissantteja tein ostamalla sellaisen valmiin purkkicroissanttitaikinan ja laittamalla sinne 
pari palaa suklaata per croissantti ennen kuin rullasin ne kokoon ja laitoin uuniin. vähäsen tavallista parempi aamupala valmistui oikeestii tosi pienellä vaivannäöllä ja ihan simppeleillä raaka-aineilla.
ruuaksi tehtiin klassinen bolognesekastike ja tuorepastaa, joka on mun mielestä paljon "normaalia"
pastaa parempaa. ja annoksista saa kivannäköiset kun viitsii laittaa päälle ihan vaan pari tomaatin
puolikasta ja muutaman basilikan lehden ja tarjolle parmesaania (tää on sellainen mikä mulla tökkii
pahasti vastaan, joten siksi ei tätä suoraan annoksiin). kastikkeessa huijasin sen verran, että käytin
 sellaista ihan valmista purkkia pastakastiketta ja lisäsin siihen vaan jauhelihan ja mausteet. lisäksi 
tehtiin helpoista helpoin tomaatti-mozzarella-salaatti, joka näyttää musta aina tosi kivalta, vaikka 
siinäkin on tota juustoa, josta en kovasti välitä... juomaksi ostin pellegrino-vettä, jota juodaan aina
kun ollaan italiassa ja pojille myöskin lomareissuilta tutut cokistölkit! ja vielä lisää italiateemaa toi
punaruutuiset servetit, ihan pikkujuttu, mutta oon niin perfektionisti tällaisissa jutuissa, että pakko.
jälkiruuaksi meillä oli vielä pikkuveljen tekemää tiramisua, joka on kans loppujen lopuksi todella
yksinkertaista valmistaa, kun vähän muokkaa ohjetta simppelimmäksi - superhyvää se silti on!
illalla syötiin vielä juustoja erilaisten keksien päällä ja tein vielä uuden satsin tapasleipiä, sillä niiden
suosio oli suuri. yksi ehdoton italiajuttu oli noi leipätikut, jotka on siis pelkkää vettä ja vehnäjauhoa,
mutta niitä kun on italiassa usein ravintoloiden pöydissä, niin piti tietysti olla meilläkin! pähkinöitä,
viinirypäleitä ja viikunahilloa - helppo vaan nostaa pöytään. ostin myös söpöstä pienestä italialaisesta
kaupasta aperitiivijuomat, joiden idea on siis lisätä ruokahalua kun ne juodaan ennen ruokaa, mutta
noi osoittautui vaan niin pahanmakuisiksi, että jäivät juomatta. tähänkään kokonaisuuteen ei aikaa
mennyt paljoakaan, joten tuntuukin vähän tyhmältä että miten harvoin sitä tulee tehtyä tämmösiä!

Ei kommentteja: